Workshop Mindfulness

Voor wie?

De workshop is geschikt voor iedereen die nieuwsgierig is naar Mindfulness en/of die op zoek is naar meer innerlijke rust. Als je graag meer bewust in het leven wilt staan, of op zoek bent naar meer balans tussen in- en ontspanning, dan is deze workshop echt wat voor jou! Als je het herkent dat je in het dagelijks leven soms het overzicht verliest of moeite hebt met stress of tegenslag, kan ik deze cursus van harte aanbevelen!

 

Wat is het?Mindfulness workshop in Gezondheidscentrum Badhoevedorp

Mindfulness is een begrip wat als eerste door de Amerikaan Dr. Jon Kabat-Zinn uit zijn boeddhistische context werd gehaald. Hij ontwikkelde de training Mindfulness-Based-Stress-Reduction. Het is een aandachttraining, die wordt gebruikt ter bestrijding van piekeren, depressie, angstklachten, onzekerheid of burn-out en andere overspannenheidsklachten. Bij de training wordt een methode van bewustzijn aangeleerd, waarbij men leert zijn/haar gedachten en gevoelens waar te nemen en te aanvaarden. Ook is er aandacht voor bewust in het hier en nu leven en het aannemen van een positieve levensinstelling.
Er is steeds meer wetenschappelijke onderbouwing voor dat Mindfulness effectief is en steeds meer mensen hebben baat bij het volgen van een training of workshop. Het kan bijvoorbeeld helpen om werk en gezin beter te combineren, meer innerlijke rust te ervaren, of beter met stress om te gaan. En dit is nog maar een greep uit de mogelijkheden die Mindfulness kan bieden!

 

Opzet van de workshop 

Tijdens de workshop kun je kennismaken met Mindfulness. Er wordt uitgelegd wat het is en hoe je het kunt toepassen in de praktijk. Er wordt ingegaan op alle voordelen die leven met aandacht kan opleveren en op welke manieren je het kunt beoefenen.
Er worden verschillende oefeningen  gedaan en er worden enkele videofragmenten getoond over verschillende Mindfulness methoden.
Deelnemers: 7 tot 10 deelnemers
Workshopleider: Alinda Knottnerus, Psycholoog NIP en Registertherapeut BCZ
Kosten: ongeveer €45,- euro per persoon inclusief BTW
Aanmelden: Je kunt mailen naar psychologe@gezondheidscentrumbadhoevedorp.nl of telefonisch: 06 – 33 60 30 83