7Mijlslaarzen Psychomotorisch therapeut in Gezondheidscentrum Badhoevedorp

Ik ben Inge Regnery, kinderpsycholoog en psychomotorisch kindertherapeut. Naast individuele psychomotorische therapie voor kinderen tot 12 jaar, geef ik ook (weerbaarheids-) trainingen zoals Rots&Water aan kinderen en jongeren.
Nadat ik in 2007 ben afgestudeerd als kinder- en jeugdpsycholoog aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, heb ik op verschillende plekken gewerkt in de jeugdhulpverlening. Gedurende deze periode heb ik veel ervaring opgedaan, onder andere op het gebied van autisme, hechtingsproblematiek en kinderen met een verstandelijke en/of fysieke beperking.
In 2009 ben ik gestart met de opleiding Psychomotorische Kindertherapie (PMKT) bij stichting Le Bon Depart te Utrecht. Ik wilde mij graag specialiseren in een therapie waarin beweging een centrale rol speelt. Zowel persoonlijk als in mijn werk, ervaar ik hoe lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

 

Er is iets in de natuur dat patronen vormt. Wij mensen, onderdeel van de natuur, vormen ook patronen. De geest, waaronder onze gedachten, gevoelens en zelfbeeld is als de wind, en het lichaam is als zand. Ons lichaam beweegt, zoals de geest beweegt. Als je wilt weten hoe de wind waait, kijk dan naar het zand. Beweging is een manier om de uitdrukking van de geest te leren kennen en tegelijkertijd is bewegen een manier om veranderingen te bewerkstelligen in de gevormde patronen.” (Cohen, 2008).

 

PMKT is voor kinderen die vastlopen in hun ontwikkeling en dat laten zien in hun gedrag. Bij de therapie staan lichaamsbeleving en bewegingsgedrag centraal. Door sport en spel of lichaamsgeoriënteerde oefeningen kom je letterlijk in beweging of sta je juist stil bij jouw ervaringen. Zo leer je om lichaamssignalen, gevoelens en gedragspatronen te herkennen en begrijpen.
Wat ik zo mooi vind aan PMKT, is dat een kind een manier krijgt om uit te drukken wat het vaak in woorden niet kan. Er wordt veel gebruik gemaakt van non-verbale technieken, zoals creatieve en muzikale middelen. Ik vind het heel belangrijk dat kinderen zich veilig en gezien voelen in de therapie en ik kijk altijd naar de sterke kanten van een kind. Mijn doel is om al spelenderwijs de ontwikkeling weer op gang te brengen.
Praktijk 7mijlslaarzen is geïnspireerd op het sprookje van Klein Duimpje. Met zevenmijlslaarzen kom je in beweging en op de plek waar je graag wil zijn. Je kan vaak meer dan je denkt zolang je gelooft in jezelf!

praktijkruimte 7mijlslaarzen in Gezondheidscentrum Badhoevedorp

 

Op maandag ben ik de gehele dag in het gezondheidscentrum beschikbaar voor PMKT en/of trainingen. U kunt mij telefonisch bereiken (0613108925) of via de mail : ingeregnery@7mijlslaarzen.nl. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website:  www.7mijlslaarzen.nl.