Van Echteld verliesbegeleiding Gezondheidscentrum Badhoevedorp“Het is niet te voorkomen dat vogels van droefheid landen op onze schouders, wél is te voorkomen dat zij nesten bouwen in ons haar.” (Chinees gezegde)

 

Heleen van Echteld heeft de opleiding Verlieskunde in Groningen gedaan bij Herman de Mönnink, de grondlegger voor rouwverwerking in Nederland.

 

Rouw heeft vele oorzaken. Te denken valt aan:Behandelkamer Van Echteld verliesbegeleiding Gezondheidscentrum Badhoevedorp
Lichaam:             verlies van lichaamsfuncties, ledematen, tanden
Psyche:                persoonsverandering, dementie, trauma’s
Relaties:              overlijden van dierbare mensen of huisdieren, echtscheiding
School/werk:      ontslag, pensionering, faalangst, pesten
Ouderschap:      kinderloosheid, miskraam, adoptie, overlijden, ziekte of vermissing kind
Huis en haard:  verhuizing, inbraak, brand

 

Rouw verwerken is niet makkelijk, kost veel energie, is hard werken en kan lang duren. Iedereen doet dit op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo. Op verlies reageer je met je lichaam; je gedachten, gevoel en gedrag is veranderd. Dit is een normale reactie op een abnormale gebeurtenis. Je hoeft het niet alléén te doen, met verliesbegeleiding komen we er samen overheen.

 

Samen kunnen we er voor zorgen dat je draaglast wordt verlicht. Ik heb verschillende technieken ter beschikking die je helpen inzicht te krijgen in jouw manier van omgaan met verlies. Ieder persoon is anders, ieders verlies en achtergrond is anders. Daarom is mijn aanpak ook bij iedereen anders. Ik lever dus maatwerk!

 

Van Echteld verliesbegeleiding Gezondheidscentrum Badhoevedorp aangesloten bij
Gezondheidscentrum Badhoevedorp (gebouw Atrium)
06 – 41 13 82 29
vanechteld@coachingentherapie.nl
www.coachingentherapie.nl (onder constructie)